Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Des del Consell Comarcal volem donar suport al comerç de proximitat de la comarca

Des de l’Àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal de la Segarra volem potenciar i facilitar el consum del comerç local, donant suport i incentivant la compra de productes de km0 per generar una economia més vinculada al territori.

Arxiu
Arxiu

DIJOUS 11 MARÇ 2021

El consum de productes de proximitat, permet dotar-nos de la comoditat de tenir allò que necessitem al costat de casa i alhora esdevé un generador de llocs de treball, un cohesionador social i un dinamitzador local. Segons un estudi encarregat pel Departament d’Agricultura de la Generalitat per conèixer l’impacte de la COVID-19 en els hàbits de compra i consum, la crisi sanitària ha provocat que un 20% dels catalans augmenti el seu interès pels productes locals, les botigues de proximitat i els aliments duradors. Amb aquest estudi, també s’ha arribat a la conclusió que la compra dels catalans als hipermercats i supermercats ha disminuït un 5% i ha augmentat un 4,8% la compra a les botigues d’alimentació de barri.

És per això, i ara més que mai, que volem donar recolzament als nostres productors, ja que els beneficis de consumir al teixit comercial són molts: la reducció de la petjada ambiental del transport de mercaderies, ja que no ens cal desplaçar i, fomentem així, un consum sostenible i respectuós amb el medi ambient, a més d’afavorir l’activitat física i les relacions personals. També aporta vida, humanitza i contribueix al desenvolupament i creixement del nostre territori, aporta un coneixement més directe de la procedència dels productes, afavoreix el creixement de l’economia local i la responsabilitat social i contribueix a la reducció dels residus, ja que podem adquirir productes sense envasos i no manufacturats. En definitiva, tot són avantatges, ja que no ens cal moure de casa per obtenir un producte especialitzat, variat i de qualitat. Volem animar a tots i cada un dels comerciants i productors de la comarca per a que treballin conjuntament i fer possible aquest potenciament i visibilitat dels ens locals des d’una perspectiva ecològica, sostenible i igualitària.

Donem suport al teixit comercial del territori de la Segarra.