Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El curs sobre la Legionel•la aterra al Consell Comarcal de la Segarra

El passat dilluns 25 d'octubre, el laboratori ROISER, va impartir una classe presencial sobre el curs Legionel•la a la Sala de Plens del Consell Comarcal.

Imatge dels assistents al curs
Imatge dels assistents al curs

DIMECRES 27 OCTUBRE 2021

L'Àrea de Promoció Econòmica ha col·laborat juntament amb el laboratori ROISER per dur a terme el curs programat, aquest estava homologat per la Direcció General de professionals de la Salut. Principalment el curs estava dirigit a responsables de manteniment de refrigeració i condensadors evaporats i als operadors de piscines, jacuzzis i banyeres d'hidromassatges en hotels, cases rurals, càmpings, gimnàs, centres terapèutics i SPA, entre altres. Dins d'aquest sector van ser sis les  persones que van assistir a la classe presencial que impartia el laboratori.

Durant la classe presencial es van tractar temes com la importància sanitària de la legionel·losi, l'àmbit legislatiu, els criteris generals de neteja i desinfecció, la identificació de punts crítics i programes d'autocontrol, entre altres. L'objectiu del curs era aprendre a realitzar la prevenció i l'autocontrol de les instal·lacions susceptibles de contraure la bactèria. Aquesta, és una bactèria que creix preferentment en aigües estancades i en superfícies brutes on es formen biofilms.

El laboratori Roiser és un laboratori d'anàlisis i control de qualitat, amb una experiència de més de deu anys, a més estan acreditats per ENAC amb l'UNE-EN ISO/ IEC 17025, per la Generalitat de Catalunya i inscrits en el registre de salut ambiental i alimentària, no obstant això actualment també realitzen cinc cursos de formació i assessoraments amb plans d'autocontrol, registres, auditories d'higiene, protocols sanitaris, entre altres.