Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Novament el Consell Comarcal de la Segarra consolida per aquest 2021 els programes del Servei d’Ocupació de la Generalitat que li permetrà inserir laboralment un centenar de persones de la comarca.

El Departament de Promoció Econòmica del Consell Comarcal ha rebut la resolució favorable, per part del SOC, per a projectar aquest any 2021, 5 programes d’inserció laboral. L’import total concedit arriba als 490 mil euros i li permetrà a l’ens comarcal donar feina a un centenar de persones de la comarca que actualment estan a l’atur.

Imatge d’arxiu de la reunió del President del Consell Comarcal, Francesc Lluch, i el conseller comarcal de l’àrea, Josep Esquerra.
Imatge d’arxiu de la reunió del President del Consell Comarcal, Francesc Lluch, i el conseller comarcal de l’àrea, Josep Esquerra.

DIMARTS 19 GENER 2021

NOTA DE PREMSA

                                                                        

Novament el Consell Comarcal de la Segarra consolida per aquest 2021 els programes del Servei d’Ocupació de la Generalitat que li permetrà inserir laboralment un centenar de persones de la comarca.

El Departament de Promoció Econòmica del Consell Comarcal ha rebut la resolució favorable, per part del SOC, per a projectar aquest any 2021,  5 programes d’inserció laboral. L’import total concedit arriba als 490 mil euros i li permetrà a l’ens comarcal donar feina a un centenar de persones de la comarca que actualment estan a l’atur.

Els programes són el 30 Plus, Pràctiques Garantia Juvenil, el Pla de reactivació socioeconòmica amb motiu de la Covid-19, l’UBICAT i el programa Treball i Formació.

El conseller comarcal de l’àrea, Josep Esquerra, explica que responen a cada característica del programa el Consell Comarcal executa els programes amb la finalitat d’afavorir la inserció laboral a la comarca. Com a exemple, a través d’aquests programes s’ha pogut comptar amb brigades en els ajuntaments petits de la comarca.

Un programa nou, aquest any, és la contractació de dues figures tècniques amb l’acompanyament d’una consultora per elaborar un Pla de reactivació socioeconòmica a la comarca a causa dels efectes ocasionats per la Covid19. Aquest pla ha de buscar accions que afavoreixen a reactivar l’activitat econòmica que ha decaigut arran de la pandèmia, com per exemple, reactivar el comerç local, les iniciatives de les compres on-line i/o altres negocis que s’han vist afectats.

La resta de programes ja s’han realitzat altres anys i l’execució ha estat positiva perquè s’han materialitzat contractes amb empreses de la comarca per la inserció dels participants als programes del 30 Plus i l’UBICAT. Mentre que a través dels programes Treball i Formació i Garantia Juvenil ha permès inserir personal al Consell Comarcal i/o ajuntaments per complementar serveis on la demanda ha augmentat arran de la pandèmia.

Els programes estan subvencionats pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i pel Servicio Público de Empleo Estatal-Ministerio de Trabajo, Migraciones y Seguridad Social, mentre que el Consell Comarcal s’encarrega d’executar-los.

Com a novetat, i degut a la Covid, en alguns programes s’ha permès realitzar atencions telemàtiques per tal d’evitar al màxim els desplaçaments i poder seguir atenent les necessitats de la ciutadania en cas de confinament.

Aquest fet ha tingut com a conseqüència la creació d’una web nova amb recursos virtuals d’orientació laboral per oferir tota la informació necessària als participants dels programes.

La nova web és http://promocioeconomica.ccsegarra.cat

Si estàs buscant feina posa’t en contacte amb Promoció Econòmica del Consell Comarcal al 973 531 300 / 602223245. També ens pots seguir a xarxes @ocupacio_segarra

                                  

Annexem quadre d’imports dels programes concedits.   

PROGRAMES 2021

IMPORT CONCEDIT

PARTICIPANTS ATORGATS

30 Plus

80.859,39 €

19

Pràctiques Garantia Juvenil

11.000 €

1

Programa UBICAT

149.144,01 €

80

Pla de Reactivació Socioeconòmica COVID19

103.200 €

2 TÈCNICS/ES + CONSULTORA

Treball i Formació

145.836,83 €

8

 

Dimarts, 19 de gener de 2021.

                                                   

Àrea de comunicació

premsa@ccsegarra.cat – 676491230

@ccsegarra.cat