Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Què és el Pla de Reactivació Socioeconòmica a la Segarra?

El projecte 'Pla de Reactivació Socioeconòmica post-Covid a la Segarra' es dissenya com un pla de xoc que es centra a pal•liar els efectes de la crisi sanitària en la qual ens trobem.

Imatge d'arxiu
Imatge d'arxiu

DIJOUS 18 FEBRER 2021

Per al disseny de pla d'acció, es pren com a punt de partida el Pla Estratègic Segarra 2025, que es va publicar el 2020 a partir d’un procés participatiu en el qual van col·laborar una àmplia representació d’actors clau de la comarca: alcaldes, alcaldesses i electes dels ajuntaments; agents vinculats al turisme; persones vinculades a l’artesania; al comerç; a l’empresa; als serveis socials; així com altres àmbits de la comarca.

Aquest Pla de Reactivació es focalitzarà en dues línies estratègiques: per una banda, la promoció i dinamització de l'entorn empresarial i, per l'altra, la millora de la situació d'ocupabilitat i formació de la ciutadania.

Per la part de promoció i dinamització de l’entorn empresarial, volem donar suport als productors potenciant el consum de proximitat, donar suport a l’emprenedoria i al cooperativisme, també recolzar a microempreses, pimes i autònoms, fer promoció de la creació d’ocupació i impulsar la millora de la connectivitat a la comarca.

Seguint amb la segona línia estratègica de la millora de la situació d’ocupabilitat i formació de la ciutadania, els objectius són impulsar i posar en valor la Xarxa d’Inserció Laboral de la Segarra, promoure l’assessorament i l’orientació laboral, promocionar les dinàmiques col·laboratives entre la ciutadania i el mercat de treball així com adequar l’oferta formativa a les necessitats professionals del teixit empresarial.

En definitiva, aquest és un pla per identificar les necessitats immediates de la comarca derivades de la crisi sanitària i realitzar les accions necessàries per superar les dificultats actuals i impulsar el desenvolupament de la Segarra.

Esteu atents a les nostres xarxes socials per a més informació! @ocupacio_segarra

“Aquest projecte està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, finançat pel Servicio Público de Empleo Estatal i cofinançat en un 50% per l’FSE”