Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Dues empreses de la Segarra Participen a Benvinguts a Pàges

‘Benvinguts a Pagès La Festa’ s'ha celebrat aquest cap de setmana a Catalunya entre les quals s'hi han trobat Aubagueta i El Parc de les Olors, dues empreses segarrenques.
Imatge formatge segarra Aubagueta
Imatge formatge segarra Aubagueta

DIJOUS 07 OCTUBRE 2021

  • Les visites gratuïtes de la gran festa de la pagesia han tornat amb força en una edició que ha recuperat amb èxit la presencialitat i ha permès a la ciutadania reconnectar amb els pagesos i pageses i descobrir l’origen dels aliments que es consumeixen cada dia.
  • L’experiència es consolida, s’ha adaptat a la situació de pandèmia i ha aconseguit una gran resposta de la ciutadania a les comarques properes a l’àrea metropolitana, on la majoria de les explotacions del Bages, Osona, Anoia, Maresme i Berguedà han esgotat les places disponibles

Més de 32.000 persones han viscut l’experiència de Benvinguts a Pagès La Festa durant el cap de setmana a Catalunya. La festa de la pagesia catalana ha recuperat la presencialitat en aquesta sisena edició i ha renovat el seu poder de convocatòria amb un públic que s’ha mogut pel país i ha redescobert l’origen i qui hi ha darrere dels productes que es consumeixen cada dia. Benvinguts a Pagès ha tornat amb força amb la participació de 150 explotacions agroalimentàries de Catalunya, que han obert les portes i han ofert visites guiades per fer possible una experiència molt autèntica a la ciutadania. El cap de setmana ha permès reconnectar el públic amb els productors i productores de Catalunya. Els pagesos i pageses fan una valoració molt positiva del cap de setmana en què han estat protagonistes, han divulgat el seu dia a dia, han posat en valor la importància del sector primari i han fidelitzat nous públics a través de les visites guiades. Productors i productores s’han mostrat entusiasmats de poder tornar a rebre el públic a casa seva després del parèntesi de l’any passat, a conseqüència de la pandèmia.

L’oferta s’ha completat amb la participació de 200 allotjaments rurals, que han ofert estades especials durant el cap de setmana, i l’adhesió de 200 restaurants proposats pels mateixos pagesos i pageses, que cuinen productes de proximitat i de temporada de les explotacions participants. El públic ha pogut tastar i omplir el rebost amb els productes que ha redescobert en el marc de les visites en una gran oportunitat per comprar directament als productors i productores.

Resposta ciutadana
Les ganes de viure l’experiència a pagès en primera persona per part de la ciutadania s’han notat especialment a les comarques properes a l’àrea metropolitana. La majoria de les explotacions agroalimentàries del Bages, Anoia, Osona, Berguedà i Maresme han fet el ple en el marc de les visites programades, que han esgotat les reserves, tant dissabte com diumenge. Algunes explotacions han duplicat i, fins i tot, triplicat els grups per atendre tot el públic inscrit. Les visites al Pirineu, per descobrir els processos d’elaboració de la llet, els formatges, els embotits o el conreu de safrà, i a la Terra Alta i a Les Garrigues, amb visites als cellers i molins acompanyats de tastos de vins, olis i fruits secs i passejar entre oliveres mil·lenàries i tarongers a les Terres de l’Ebre i descobrir-ne els seus secrets, a través dels mateixos productors, són exemples de la diversitat d’experiències i interès dels visitants. A les comarques gironines i tarragonines, que compten amb una àmplia tradició en el camp de l’apicultura, els visitants, per exemple, s’han equipat per veure, de ben a prop, les abelles i entendre d’on surt la mel.


Agraïment
Benvinguts a Pagès La Festa vol agrair la participació i la resposta del públic i de totes aquelles persones i entitats que han fet possible, un any més, l’èxit de la festa de la pagesia catalana. El cap de setmana a pagès s’ha adaptat amb naturalitat a la situació de pandèmia i l’obligatorietat de reservar prèviament ha fet fluida l’organització i la planificació de les visites gratuïtes.

El projecte continua
El projecte continua i ofereix una oferta potent a totes les persones que s’hagin quedat amb ganes de més durant el cap de setmana. Benvinguts a Pagès Tot l’Any agafa el relleu a partir d’ara amb una oferta estable d’un centenar de visites de pagament a explotacions agroalimentàries de Catalunya. L’organització dóna resposta a una petició dels pagesosi pescadors que tindran una nova via per generar activitat durant els 365 dies de l’any. La pàgina web benvingutsapages.cat incorpora tota la informació on es pot consultar l’oferta de visites per territoris o bé per productes.

L’oportunitat de fer les rutes de Benvinguts a Pagès es mantindrà vigent en qualsevol moment de l’any a través dels itineraris d’un dia o bé de cap de setmana Costa Brava, Paisatges de Barcelona, Costa Barcelona, Costa Daurada, Terres de l’Ebre, Terres de Lleida i Pirineus que combinen les visites a pagès, la gastronomia i el patrimoni natural, històric i monumental de cada territori.

Benvinguts a Pagès és una iniciativa de la Generalitat de Catalunya, en una actuació coordinada pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, a través de Prodeca, pel Departament d’Empresa i Treball, a través de l’Agència Catalana de Turisme, i per la Fundació Alícia. Col·laboren amb el projecte la Diputació de Barcelona, el Club Super3 (CCMA), l’Agència Catalana de Joventut, els Consells Comarcals, Consorcis i Oficines de Turisme i altres entitats i associacions que treballen per la revalorització i la promoció del sector.

El projecte s’emmarca amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de Nacions Unides, el Pacte Verd I el Farm to Fork europeu i el Pla Estratègic de l’Alimentació de Catalunya (PEAC) en els àmbits de la promoció de la sostenibilitat, la biodiversitat, la producció d’aliments de proximitat i la viabilitat del sector, assegurant el futur de la pagesia arrelada al territori.

Font: Benvinguts a Pagès

Document Actions