Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'equip de promoció econòmica al Consell pren part al debat participatiu sobre l'Estratègia Catalana per a l’Ocupació de Catalunya 2021 – 2030 (ECO-Q).

Des del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) s’està duent a terme un procés de reflexió estratègica per definir la nova Estratègia Catalana per a l'Ocupació de Qualitat 2021-2030 (ECO-Q) amb totes les entitats que conformen el sistema d’ocupació de Catalunya.

SOC. Gencat.cat
SOC. Gencat.cat

DIJOUS 19 NOVEMBRE 2020

Des del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) s’està duent a terme un procés de reflexió estratègica per definir la nova Estratègia Catalana per a l'Ocupació de Qualitat 2021-2030 (ECO-Q), que estableixi les directrius i els objectius estratègics que han de guiar durant els propers anys a les entitats que componen el sistema d’ocupació de Catalunya, com són, les administracions locals, les organitzacions empresarials i sindicals més representatives, les empreses i la resta d’entitats que col·laboren amb el SOC . Aquesta estratègia es vol nodrir de la participació d’aquestes entitats per aconseguir la definició d’una ECO-Q que agregui totes les visions de les diferents dimensions del sistema dels actors encarregats de la implementació dels projectes o actuacions que es derivaran de la pròpia estratègia. 

El disseny de l’ECO-Q 2021-2030 es va iniciar amb l’equip de Direcció del SOC, ha continuat en paral·lel amb la intervenció d’altres professionals de l’organització i el Consell de Direcció del SOC, així com la d’altres Departaments de la Generalitat. Finalment,  s’obre a la participació externa.

Els objectius principals del procés participatiu són dos:

  1. Recollir l’opinió i percepcions de les entitats del sistema d’ocupació de Catalunya en relació al futur del mercat de treball de Catalunya i les seves particularitats
  2. Debatre amb les entitats del sistema d’ocupació de Catalunya els elements estratègics treballats fins al moment

El debat s’estructurarà entorn a cinc eixos que, a la vegada, es dividiran en dos àmbits cadascun. Aquesta divisió permet ordenar les temàtiques sobre les quals es volen identificar els reptes que haurà d’afrontar el sistema d’ocupació català així com iniciatives que en donin resposta. La participació es vehicularà utilitzant aquests àmbits temàtics.

Trobaràs tota la informació a: https://participa.gencat.cat/processes/estrategiacatalanadocupacio

 

Conclusions del debat per l’Estratègia Catalana per a l’Ocupació de Qualitat 2021 - 2030 

Resum dels reptes principals i de les iniciatives que s’han proposat. La XIL (Xarxa d'Inserció Laboral) hi surt com una d’aquestes iniciatives.